Alt Tag for Image Spinner

MCQs | BIO MECHANICS CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-2

MPT Preparation MCQs | BIO MECHANICS CONDITIONS is designed to provide practice for students preparing to take the National Physical Therapy Exam MCQs follow physiofitindia Medical preparation and practice MPT Entrance exam, AIIMS Entrance

11.➤➤ The weight on the trunk balanced by the erector spinae muscle in standing is
application of which lever system are less.
a. 1st class
b. 2nd class
c. 3rd class
d. 2nd& 3rd class

12.➤➤ Which class is lever of power
a. 1st
b. 2md
c. 3rd
d. 2md & 3rd

13.➤➤ Joint reaction force is
a. Compressive force in a joint
b. Compressive force & muscle compressive force
c. Compressive force & muscle rotatory force
d. Compressive force of muscle & other soft tissues

14.➤➤ Weight of HAT is about _ % of bodyweight
a. 40 %
b. 50 %
c. 60 %
d. 70 %

15.➤➤ The centre of gravity of HAT is at
a. T10
b. T11
c. L1
d. T9

16.➤➤ The damaging distracting force is found in
a. Codman’s pendulum exercise
b. Weight attached to foot in osteo arthritis knee
c. Weight attached to foot in ligament injury
d. Weight attached for strengthening in ankylosing hip

17.➤➤ Which is not a anatomical pulley
a. FDP contraction
b. Quadriceps contraction
c. Hamstring contraction
d. Peroneal contraction

18.➤➤ The lever arm of gastrosoleus muscle force ankle joint
a. 2”
b. 1”
c. 3”
d. 1.➤➤5”

19.➤➤ Biceps brachii as an elbow flexor is most effective at ___ elbow
flexion range
145
a. 450
b. 600
c. 900
d. 1200

20.➤➤ Which exercises are harmful for RA joint
a. Passive stretching
b. Passive mobilization
c. Active stretching
d. Active mobilization

11-A , 12-C , 13-B , 14-C , 15-B , 16-C , 17-C , 18-A , 19-C , 20-A

Reference P. P. Mohanty

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

1 thought on “MCQs | BIO MECHANICS CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-2”

Leave a Reply

Your email address will not be published.