Alt Tag for Image Spinner

MCQ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-2

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in “ REHABILITAION MCQs

11.➤➤ Medial heel wedge is recommended for the correction of _.
a. hind foot pronation
b. equinus foot
c. hind foot supination
d. CTEV

12.➤➤ Thomas heel is given in case of___.
a. equines foot
b. cavus foot
c. flat foot
d. CTEV

13.➤➤ Foot wear modification for calcaneal spurs is______.
a. heel wedge
b. gouged out heel
c. heel cuff
d. soft heel padding

14.➤➤ UCBL insert is indicated for___.
a. equines foot
b. cavus foot
c. flat foot
d. CTEV

15.➤➤ Orthotic management for Perthe’s disease is_____.
a. KAFO
b. HKAFO
c. HKAFO with ischeal seat
d. Hip abduction orthosis with trilateral socket and rocker bottom

16.➤➤ _ splint is prescribed for claw hand deformity.
a. cock-up
b. knuckle bender
c. pan cake
d. short opponens

17.➤➤ _ splint is prescribed for a case of median nerve injury.
a. cock-up
b. knuckle bender
c. pan cake
d. short opponens

18.➤➤ _ splint is prescribed for buttonaire deformity.
a. cock-up
b. knuckle bender
c. gutter
d. short opponens

19.➤➤ Single bar AFO with medial T-strap is helpful in correcting __ deformity.
a. equines foot
b. cavus foot
c. pronated foot
d. CTEV

20.➤➤ Orthotic management of CTEV includes________.
a. Dennis-brown splint
b. Modified foot wear with medial stiff & straight border, lateral heel & sole
raised without heel
c. AFO with lateral T-strap
d. All of the above

11-A , 12-C , 13-B , 14-C , 15-D , 16-B , 17-D , 18-C , 19-C , 20-D

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

1 thought on “MCQ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-2”

Leave a Reply

Your email address will not be published.