Alt Tag for Image Spinner

Physiotherapy MCQs | ORTHOPAEDIC CONDITIONS MPT PREPARATION Physiotherapy MCQs -1

  1. MCQ | ORTHOPAEDIC MCQs MPT PREPARATION Multiple Choice Questions Quiz and all | ORTHOPAEDIC CONDITIONS related topics, 
  2. 1.The term orthopaedic is derived from Greek words, which means____
    a. Art of preventing and correcting deformities in children
    b. Art of managing fracture and dislocation
    c. Dealing with diseases and injuries of the trunk and limbs
    d. Dealing with diseases and injuries of bones, joints, muscles and ligaments
  3. 2.Green stick fracture is seen in
    a. Adult
    b. Children
    c. At any age
    d. elderly
  4. 3.With fractures of the shaft of long bones, rotation is controlled by _.
    a. Immobilizing the joint close to the fracture site in slight flexion
    b. Immobilizing the joint close to the fracture site in neutral position
    c. Immobilizing the joints above and below it
    d. Surgery
  5. 4.External fixation is used for __.
    a. Fracture with severe soft tissue injury involving skin and blood vessels
    b. unstable fracture
    c. pathological fracture
    d. multiple fractures
  6. 5.Burst fracture is seen in
    a. talus fracture
    b. vertebral fracture
    c. femoral head fracture
    d. scaphoid
  7. 6.Plaster of paris is
    a. hemihydrated calcium sulphate
    b. hemihydrated calcium carbonate
    c. hemihydrated calcium bicarbonate
    d. non of the above
  8. 7.The epiphyseal plate is a barrier to the spread of infection, but if the involved
    metaphyses lie wholly or partly within a joint cavity, the joint is liable become
    infected. Which of the following metaphysic is not intra-capsular?
    a. Upper metaphysis of humerus
    b. Upper and lower metaphyses of femur
    c. All the metaphyses at the elbow
    d. Lower metaphysic of tibia
  9. 8.Ricket is due to deficiency of
    a. Vit A
    b. Vit B
    c. Vit C
    d. Vit D
  10. 9.Brodies abscess is a form of
    a. Acute osteomyelitis
    b. Chronic osteomyelitis.
    c. Tubercular osteomyelitis
    d. Syphilis
  11. 10.Glenoid faces __
    a. Laterally downward,
    b. forward, upward & laterally
    c. backward, downward, outward
    d. forward, downward & medially

1-A , 2-B , 3-C , 4- A , 5-B , 6-A , 7-D , 8-D , 9-B , 10-A

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

2 thoughts on “Physiotherapy MCQs | ORTHOPAEDIC CONDITIONS MPT PREPARATION Physiotherapy MCQs -1”

  1. Really informative post. I was searching for same. I watched many videos on youtube but there was none alike this informative post. Really helped me a lot.
    Thanks! Here is My Health Blog https://www.pt-pedia.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.