Alt Tag for Image Spinner

MCQ | NEUROLOGICAL CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -1

NEUROLOGICAL CONDITIONS MCQs questions with Answers for Medical preparation and enhance their knowledge and needs to practice MCQs tests- MPT Entrance exam,AIIMS Entrance

  1. 1. Erb’s palsy affects
    a. Lumbar plexus
    b. Sacral plexus
    c. Brachial plexus
    d. Cranial nerves.
  2. 2. Pain sensation is carried by
    a. Medial spinothalamic tract
    b. Lateral spinothalamic tract
    c. Posterior column
    d. Anterior column
  3. 3. Proprioceptive sensation ascend in spinal cord through
    a. Posterior column
    b. Lateral column
    c. Anterior column
    d. Antero lateral column
  4. 4. Boca’s area of brain is for
    a. Speech
    b. Hearing
    c. Locomotion
    d. Vision
  5. 5. Bell’s palsy occurs when the injury is
    a. Above pons
    b. Below pons
    c. At zygo mastoid foramen
    d. None of the above
  6. 6. Dorsal spino-cerebellar tract relays afferent information from muscle spindles
    from which part of body?
    a. Upper region
    b. Lower region
    c. Trunk
    d. None of the above.
  7. 7. Which lesion of motor cortex has poorest prognosis
    a. Primary cortex
    b. Pre motor cortex
    c. Internal capsule
    d. Supplementary motor cortex.
  8. 8. Primary motor cotex area 4 lesion causes paralysis of
    a. Contralateral spastic paralysis Upper limb
    b. Ipsilateral spastic paralysis Lower limb
    c. Contralateral upper limb, upper limb, face.
    d. None of the above
  9. 9. Premotor area (area 6) lesion result in
    a. Slowing of movement
    b. Hypertonia
    c. Inability to develop appropriate movement
    d. a & c
  10. 10. Appreciation of localization of light touch is lost when there is injury of
    a. Thalamus
    b. Brainstem
    b. Sensory cortex
    c. Peripheral nerve

1-C , 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-A , 7-C , 8-C , 9-D , 10-C

Reference P. P. Mohanty

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

2 thoughts on “MCQ | NEUROLOGICAL CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -1”

Leave a Reply

Your email address will not be published.