Alt Tag for Image Spinner

MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -2

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in “MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs Multiple Choice Questions Quiz and all ELECTRO THERAPY related topics, 

  1. 1⧭Electrical activity in the cells of the body can be described as
    a. Conduction current
    b. Convection current
    c. Both conduction and convection
    d. Radiation
  2. 2⧭Electrical activity of body is lower than the electrical circuits because
    a. It is dependent on movement of ions
    b. Pathways are shorter
    c. The mass of ion is smaller
    d. All of the above
  3. 3⧭Negativity of resting membrane potential is due to
    a. Potassium is more permeable than sodium
    b. Three sodium ejected for two potassium
    c. Potassium is brought into the cell and sodium expelled out of the cell
    d. All of the above
  4. 4⧭How much change of action potential can trigger a depolarization
    a. 5 – 10 mv
    b. 10 – 15 mv
    c. 15 – 20 mv
    d. >25 mv
  5. 5⧭Usually various pulsed currents cause
    a. Chemical changes
    b. Stimulate excitable tissue
    c. Heating in the tissue
    d. Changes in growth and repair in tissue
  6. 6⧭Before applying any electrical modality, the therapist should reason out
    a. Whether the modality has the ability to achieve the intended effect?
    b. Is it safe?
    c. Is this the best modality for the particular effect
    d. All of the above
  7. 7⧭The essential for electromagnetic induction is
    a. A conductor
    b. Magnetic lines of forces
    c. Movement of the conductor and magnetic lines of force relatively
    d. All of the above
  8. 8⧭To prevent the occurrence of eddy currents
    a. An insulator is used
    b. A spherical conductor is used
    c. A laminated conductor is used
    d. None of the above
  9. 9⧭A choke coil is used
    a. To even out the variations of intensity of current
    b. To prevent the flow of high frequency current and allow the flow of low frequency current
    c. (a) & (b)
    d. None of the above
  10. 10⧭The unit of capacitance is
    a. Ampere
    b. Volt
    c. Farad
    d. None of the above

1-B, 2-D,3-D,4-B,5-D,6-D,7-D,8-C,9-C,10-C

Reference P. P

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

1 thought on “MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -2”

Leave a Reply

Your email address will not be published.