Alt Tag for Image Spinner

MCQ | ORTHOPAEDIC CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -2

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | ORTHOPAEDIC CONDITIONS CONDITIONS

11. Head of the humerus measures almost half a sphere with an angular value__________

a. 180
b. 160
c. 150
d. 120

  1. 12.Neck shaft angle of humerus is ________
    a. 45 degrees
    b. 60 degrees
    c. 90 degrees
    d. 120 degrees
  2. 13. At rest scapula makes an angle of about __ with the frontal plane.
    a. 15 degrees
    b. 30 degrees
    c. 45 degrees
    d. 60 degrees
  3. 14. Scapulo clavicular angle at rest is about __
    a. 30 degrees
    b. 45 degrees
    c. 60 degrees
    d. 90 degrees
  4. 15. Root of spine of scapula corresponds to ___
    a. T2.
    b. T3
    c. T5
    d. T7
  5. 16. Glenohumeral joint capsule is laxed to allow mobility. The head of the humerus
    can be detracted laterally about ____ with the arm by the side
    a. 2 cm
    b. 3cm
    c. 4cm
    d. 5cm
  6. 17.__ checks the downward pull of gravity on the arm by the side
    a. superior joint capsule
    b. rotator cuff
    c. glenohumeral ligasmnet
    d. deltoid
  7. 18.External rotation of gleno humeral joint is checked by _
    a. middle gleno humeral ligament
    b. inferior glenohumeral ligament
    c. anterior coracohumeral ligament
    d. posterior coracohumeral ligament
  8. 19.Trapezoid ligament of acromio clavicular joint checks __________
    a. medical movement of clavicle
    b. lateral movement of clavicle
    c. downward movement
    d. upward movement.
  9. 20.__ rotates the clavicle backward during elevation
    a. upper trapezius
    b. trapezoid ligament
    c. conoid ligament
    d. deltoid.

11-C , 12-A , 13-B , 14-C , 15-B , 16-A , 17-A , 18-A , 19-B , 20-C

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

1 thought on “MCQ | ORTHOPAEDIC CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -2”

Leave a Reply

Your email address will not be published.