Alt Tag for Image Spinner

MCQ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -2

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS

11.➤➤ Till 2 years of age
a. No pump handle movement
b. No bucket handle movement
c. No normal diaphragmatic movement
d. All of the above

12.➤➤ The gas exchange area is_______ times more in adults than in children
a. 12 times
b. 20 times
c. 25 times
d. 15 times

13.➤➤ O2 consumption rate for neonate is
a. Half than adults
b. Same as adults
c. Twice as adults
d. Thrice as adults

14.➤➤ Heart rate for children is
a. 100 – 110
b. 80 – 100
c. 100 – 180
d. none of the above

15.➤➤ Which is the pacemaker of the heart?
a. SA node
b. AV node
c. AV bundle
d. Purkinje fibres

16.➤➤ Infant BP is
a. 80/60
b. 60/40
c. 100/80
d. 120/80

17.➤➤ False high BP reading will occur if _.
a. Cuff is too small
b. Cuff applied loosely
c. Brachial artery is lower than the heart level
d. All of the above

18.➤➤ Normal lung can withstand how much pressure?
a. 100 cmH2O
b. 120 cmH2O
c. 150 cm H2O
d. 200 cmH2O

19.➤➤ Normal central venous pressure should be between
a. 0 – 5 mmHg
b. 0 – 10 mmHg
c. 0 – 15 mmHg
d. 0 – 20 mmHg

20.➤➤ Normally total cholesterol level is __.
a. < 200 mg/dl
b. < 250 mg/dl
c. < 300 mg/dl
d. < 400 mg/dl

11-B , 12-C , 13-C , 14-A , 15-A , 16-B , 17-D , 18-B , 19-B , 20-A

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

3 thoughts on “MCQ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -2”

Leave a Reply

Your email address will not be published.