Alt Tag for Image Spinner

MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -3

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in “MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs Multiple Choice Questions Quiz and all EXERCISE THERAPY related topics, 

  1. 1⧭The low frequency current is up to
    a. 1000Hz
    b. 50Hz
    c. 100Hz
    d. None of the above

2⧭The duration of condenser discharge depends on —-
a. Capacitance & resistance
b. Intensity of current
c. Voltage
d. None

3⧭Russian current is
a. Low frequency
b. Medium frequency
c. High frequency
d. None of the above

4⧭All electromagnetic radiations have
a. Same velocity
b. Same wavelength
c. Same frequency
d. None of the above

5⧭The name of the coil used to produce faradic current in past was
a. Choke coil
b. Smart bristow faradic coil
c. Induction coil
d. None of above

6⧭Pulse ration is the ratio of current or voltage required
a. By 110 ms & 30 ms pulse
b. 1 ms & 30 ms pulse
c. 1 ms & 10 ms pulse
d. 1 ms & 100 ms pulse

7⧭Faradic current is_________ _.
a. An alternating current
b. A direct current
c. Interrupted current
d. Modified current

8⧭Galvanic current is _.
a. An alternating current
b. A direct current
c. Interrupted current
d. Modified current

9⧭________ current is used for the stimulation of innervated muscles.
a. Faradic
b. Faradic type
c. Surged faradic
d. Interrupted galvanic

10⧭Faradic current when applied
a. Recruit type I fiber followed by type II
b. Recruit type II followed by type I
c. Recruit type I alone
d. Recruit type II alone

1-A , 2-A , 3-B , 4-A , 5-B , 6-D , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

1 thought on “MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -3”

Leave a Reply

Your email address will not be published.