Alt Tag for Image Spinner

MCQ | ORTHOPAEDIC CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -3

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | ORTHOPAEDIC CONDITIONS CONDITIONS

21. Elevation of medial end of clavicle at sternoclavicular joint is checked by___________

a. anterior costo clavicular ligament
b. posterior costo clavicualr ligament
c. superior costo clavicular ligament
d. inferior costo clavicular ligament

  1. 22. __ bursa often communicates with the shoulder joint
    a. subacromial bursa
    b. subscapular bursa
    c. subdeltoid bursa
    d. none
  2. 23. In kyphotic posture _ is responsible for the stability of glenohumeral
    joint with the arm by the side
    a. tension of superior gleno humeral capsule
    b. coracohumeral ligament
    c. rotator cuff
    d. deltoid
  3. 24. _____ is the closed pack position of shoulder joint.
    a. Abduction & External rotation
    b. Flexion and external rotation
    c. Horizontal abduction and external rotation
    d. None
  4. 25. Resting position of gleno humeral joint is __
    a. 30 degrees of abduction and 30 degrees of flexion and some external rotation
    b. 60 degrees of abduction and 30 degrees of horizontal abduction
    c. 45 degrees of abduction and 30 degrees of flexion and some internal rotation
    d. 30 degrees of abduction and 60 degrees of horizontal abduction
  5. 26. Capsular pattern of shoulder joint is
    a. restriction of lateral rotation
    b. restriction of rotation and flexion
    c. restriction of external rotation and abduction
    d. decrease of external rotation
  6. 27. The commonest structures impinged is __
    a. infraspinatus
    b. supraspinatus
    c. long head of biceps
    d. subacromial bursa
  7. 28. Physiotherapy for shoulder impingement syndrome includes_____.
    a. restoration of shoulder external rotation and scapular rotation
    b. balancing deltoid-ratator cuff and trapezius-serratus anterior force couples
    c. managing ACJ degenerative arthritis
    d. all of the above
  8. 29.Locking position of shoulder joint is
    a. flexion, abduction and internal rotation
    b. external rotation, abduction & internal rotation
    c. extension, abduction, external rotation
    d. flexion, abduction, external rotation.
  9. 30.Drop arm test indicates __
    a. weakness of deltoid
    b. rupture of suprasinatus
    c. positive painful arc
    d. none

21-B , 22-B , 23-C , 24-C , 25-B , 26-C , 27-B , 28-D , 29-B , 30-B

Reference P. P. Mohanty

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

1 thought on “MCQ | ORTHOPAEDIC CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -3”

Leave a Reply

Your email address will not be published.