Alt Tag for Image Spinner

MCQ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -4

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS

31.➤➤ Shifting of mediastinum to right may occur in
a. Right collapse
b. Left collapse
c. Right pleurisy
d. None of the above

32.➤➤ Early inspiratory crackles occur with
a. Less of compliant airways
b. More compliant airways
c. Stiff lung
d. Obstructed airway

33.➤➤ Which of the following techniques does not require radiation?
a. Computerized tomography
b. Conventional radiography
c. Magnetic resonance imaging
d. None of the above

34.➤➤ Which diagnostic technique is better for differentiation of soft tissue?
a. X-rays
b. Ultrasonography
c. CT scan
d. MRI

35.➤➤ The duration at QRS complex is
a. .12 to .2 sec
b. .08 to.1 sec
c. .1 to .15 sec
d. .02 to.04 sec

36.➤➤ The normal running speed of ECG is
a. 30 mm/sec
b. 20 mm/sec
c. 25 mm/sec
d. 40mm/sec

37.➤➤ Which chest lead assess right ventricle
a. V1,V2
b. V2, V3
c. V3, V4
d. V5, V6

38.➤➤ Among the below ECG abnormality which is most dangerous
a. Atrial fibrillation
b. Ventricular tachycardia
c. AV block
d. Supra ventricular tachycardia

39.➤➤ Drop of QRS complex is found in
a. 1st degree heart block
b. 2nd degree heart block
c. 3rd degree heart block
d. both a and b

40.➤➤ Which is a definitive feature of transmural infarction?
a. S-T segment elevation
b. ST segment depression
c. Abnormal Q
d. Reduction in R wave

31-A , 32-B , 33-C , 34-D , 35-B , 36-C , 37-A , 38-B , 39-B , 40-C

MCQ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -2

QUIZ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION PRACTICE MODE-2

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.