Alt Tag for Image Spinner

MCQ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -5

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS

41.➤➤ Prolonged P-R interval is seen in which type ofA-V block
a. Mobitz-1
b. Mobitz-2
c. First degree
d. Third degree

42.➤➤ Duration of QRS complex is____ ms.
a. 0.04-0.11
b. 0.12-0.20
c. 0.21 – 0.30
d. None of the above

43.➤➤ In right ventricular hypertrophy the R wave is largest in which lead
a. V1
b. V2
c. V3
d. V4

44.➤➤ Which ventricular rhythm is known as dying heart?
a. Ventricular fibrillation
b. Ventricular tachycardia
c. Idioventricular rythm
d. None of the above

45.➤➤ Which is gold standard for diagnosis of myocardial infarction?
a. ECG
b. ECHO
c. Lipid profile
d. Cardiac catheterization

46.➤➤ Which is not an inotropic drug?
a. Digoxin
b. Dobutamin
c. Enoximon
d. Furosemide

47.➤➤ Which is a long acting B2 stimulant?
a. Salbutamol
b. Salmetrol
c. Fenoterol
d. Ipratropium bromide

48.➤➤ Pulmonary artery wedge pressure reflexes
a. Right atrial pressure
b. Right ventricular pressure
c. Left atrial pressure
d. Left ventricular pressure

49.➤➤ The patient can be assumed to be hypoxemic in room air if PaO2 is
a. < F102 X 5 b. > F102 X 5
c. < F102 X 2
d. < F102X 3

50.➤➤ Patient who is chronically ill with cardiopulmonary disease PaO2 should not fall
below
a. 40mmHg
b. 50mmHg
c. 60mmHg
d. 80mmHg

41-C , 42-A , 43-A , 44-C , 45-D , 46-D , 47-B , 48-C , 49-A , 50-B

200+ Cardio-pulmonary Physiotherapy MCQs MPT preparation

QUIZ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION PRACTICE MODE-2

MCQ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -1

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.