Alt Tag for Image Spinner

MCQs | BIO MECHANICS CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-3

MPT Preparation MCQs | BIO MECHANICS CONDITIONS is designed to provide practice for students preparing to take the National Physical Therapy Exam MCQs follow physiofitindia Medical preparation and practice MPT Entrance exam, AIIMS Entrance

21.➤➤ When the muscle is relaxed what is the length of each sarcomere unit is
___ m
a. 2
b. 2.5
c. 3
d. 1.5

22.➤➤ What is the minimum time required for a nerve impulse to travel through a reflex
arc is ______ ms
a. 20 ms
b. 15 ms
c. 30 ms
d. 25 ms

23.➤➤ Energy requirement to lower a load quickly than slowly is
a. Lesser
b. More
c. Same
d. None of the above

24.➤➤ Quadriceps femoris shows peak force at
a. Outer range
b. Inner range
c. Mid range

d. Through out the range muscle force same
25.➤➤ Delayed onset muscle soreness is most severe at
a. 5-10 hours
b. 10 – 30 hours
c. 30 – 45 hours
d. 45 – 60 hours

26.➤➤ During clinical ligament stress test the stresses that produce strains in the
__ applied by an evaluator.
a. Linear elastic region
b. Toe region
c. Plastic region
d. Yield stress region

27.➤➤ At slow speed injury the failure of ligament results in
a. Ligament disruption
b. Avulsion
c. Complete tear
d. Mild tear

28.➤➤ The ductility of dense collagen tissue increased when temperature increased up to
a. 350 C
b. 400 C
c. 450 C
d. 420 C

29.➤➤ Repaired tendons which are immobilized for 3 weeks are ____
than tendons immediately after suture
a. Stronger
b. No
c. Less stronger
d. None of the above

30.➤➤ A small carrying angle means there is a risk of___________
a. Inferior dislocation
b. Posterior dislocation
c. Superior dislocation
d. Anterior dislocation

21-B , 22-C , 23-A , 24-C , 25-D , 26-B , 27-B , 28-B , 29-B , 30-C

120+ BIO-MECHANICS MCQs Physiotherapy MCQS MPT Preparation – PhysioFitindia (physio-fit-india.com)

NEUROLOGICAL CONDITIONS

Reference P. P. Mohanty

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.