Alt Tag for Image Spinner

MCQ | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -3

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | CARDIO-PULMONARY CONDITIONS

21.➤➤ Normal cholesterol to HDL ratio is___.
a. 1-2
b. 2-3
c. 3-5
d. 5-7

22.➤➤ Percussion & vibration should be discontinued when PaO2 reaches
a. 50
b. 55
c. 65
d. 80

23.➤➤ Usually suction pressure for adults is
a. 80 mmHg
b. 100 mmHg
c. 120 mmHg
d. 70 mmHg

24.➤➤ Suction times should be less than
a. 5 seconds
b. 20 seconds
c. 15 seconds
d. 30 seconds

25.➤➤ Which is not a complication of suction?
a. Vagal stimulation
b. Hypotension
c. Atelectasis
d. Cough

26.➤➤ Which is not a complication of hyper inflation?
a. Penumothorax
b. Bronchospasm
c. Increased cardiac output
d. Decreased cardiac output

27.➤➤ Pulmonary artery hypertension is when mean PA pressure is
a. > 10 mmHg
b. > 20 mmHg
c. > 30 mmHg
d. > 40 mmHg

28.➤➤ Which is not a risk factor for pulmonary artery hypertension?
a. Multiple blood transfusion
b. Chest trauma
c. Near drowning
d. Aspiration of gastric content

29.➤➤ Patients with diffusion problems will have
a. Normal PaCo2
b. Hypoxaemia and normal PaCo2
c. Hypoxaemia and hypercapnia
d. Normal PaO2 with hypercapnia

30.➤➤ In which of the following O2 therapy will not help
a. Dead space
b. Shunt
c. Respiratory failure
d. None of the above

21-C , 22-B , 23-C , 24-C , 25-D , 26-C , 27-B , 28-B , 29-B , 30-B

200+ Cardio-pulmonary Physiotherapy MCQs MPT preparation

200+Cardio-pulmonary Physiotherapy MCQs MPT preparation Quiz

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.