Alt Tag for Image Spinner

ELECTRO THERAPY MCQ MPT PREPARATION MCQs -4

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in “MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs Multiple Choice Questions Quiz and all ELECTRO THERAPY related topics, 

1⧭Electric pulse which will stimulate a nerve
a. Rapid rising & duration less than 1ms
b. Slow rising & duration less than 1ms
c. Rapid rising & duration less than 100 ms
d. None of the above

2⧭Which of the followings is an absolute contraindication for electrical stimulation
a. Pace maker.
b. Insensitive skin.
c. Unconscious patient.
d. Ischemic heart disease.

3⧭Which stimulator is more comfortable, safe but less accurate ?
a. Constant current
b. Constant voltage
c. Both
d. None of the above

4⧭The motor point of a muscle is found at
a. Proximal 2/3rd and distal one third of muscle belly
b. Proximal 1/4th with distal 3/4th of muscle belly
c. Proximal 1/3rd and distal 2/3rd of muscle belly
d. 50% of muscle length

5⧭Nerve accommodation can be avoided by ——-
a. Surging the current
b. Using varying current
c. Using a varying current that rises and falls suddenly
d. None of the above

6⧭The electrode which can easily depolarize the membrane of a nerve is __
a. Positively charged
b. Negatively charged
c. Called indifferent electrode
d. None of the above

7⧭The technique to stretch adhesion in a muscle is called
a. Faradism under pressure
b. Faradic foot bath
c. Faradism under tension
d. None of the above

8⧭Due to acetylcholine hyperactivity———
a. The rheobase of enervated tissue is less
b. The rheobase of innervated tissue is less
c. For innervated and denervated tissue it is same
d. None of the above

9⧭The appropriate current to know tendon rupture——-
a. Faradic current
b. TENS
c. Galvanic current
d. None of the above

10⧭1 ms pulse of 1mA current would have
a. 1 coulomb
b. 1 coulomb
c. 1m coulomb
d. None of the above

1-A , 2-A , 3-B , 4-C , 5-C , 6- B, 7- C, 8-A , 9-A , 10-B

220+ Electrotherapy Physiotherapy MCQs with time limit Mpt preparation MCQs

220+ Electrotherapy Physiotherapy MCQs/Practice mode with time Mpt preparation Quiz

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.