Alt Tag for Image Spinner

ORTHOPAEDIC MCQ MPT PREPARATION MCQs -4

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | ORTHOPAEDIC CONDITIONS CONDITIONS

  1. 31. A patient of frozen shoulder has 30 degrees of external rotation. Which
    mobilization technique would be indicated with such a limitation?
    a. Lateral distraction and anterior glide
    b. Lateral distraction and posterior glide
    c. medial distraction and posterior glide
    d. Medial distraction and inferior glide
  2. 32.When evaluating a case of bicipital tendonitis which clinical finding you would
    NOT expect to find _
    a. increase in pain on isometric resistance to biceps
    b. referred pain in C7, C8 dermatomes
    c. painful arc with AROM
    d. tenderness over bicipital tendon.
  3. 33. A patient is referred to you after three weeks of immobilization of shoulder
    following a dislocation. You may begin treatment with all of the following except

a. isometric shoulder exercises
b. passive ROM exercises
c. active resisted ROM exercises
d. isokinetic exercise with high speed.


  1. 34. Post operative physiotherapy following fracture clavicle includes___.
    a. active free shoulder movements
    b. avoidance of elevation and lifting weight
    c. shoulder rotation mobilization
    d. all of the above
  2. 35.Fracture shaft humerus is associated with
    a. axillary nerve injury
    b. radial nerve injury
    c. brachial plexus injury.
    d. Median nerve injury
  3. 36.Post operative physiotherapy following Putti-platt surgery for anterior recurrent
    shoulder dislocation are
    a. isometric contraction of rotator cuff after surgery
    b. active movements can be started after 3-4 weeks
    c. mobilization of shoulder can be started after 3-4 weeks
    d. progressive strengthening can be started after 3-4 weeks
  4. 37.ACJ injury can be managed by strengthening _ muscles.

a. rotator cuff and deltoid
b. deltoid and trapezius
c. trapezius and serratus anterior
d. rotator cuff and serratus anterior

  1. 38. Positive adson’s test indicates TOS due to___.
    a. scalene
    b. cervical rib
    c. reduced scapulo-clavicular angle
    d. tumour
  2. 39. Physiotherapy for thoracic outlet syndrome includes___.
    a. stretching of Scalenei, levator scapulae and pectorals to relieve pressure
    b. strengthening of trapezius and serratus anterior to correct posture
    c. modalities like US, moist heat to relive spasm and TENS, IFT to relieve pain
    d. all of the above
  3. 40. Close packed position for humeroulnar joint is
    a. extension
    b. 50 degrees of flexion
    c. 70 degrees of flexion
    d. 90 degrees of flexion

31-A , 32-B , 33-D , 34-D , 35-B , 36-B , 37-B , 38-A , 39-D , 40-A

Physiotherapy MCQs | ORTHOPAEDIC CONDITIONS MPT PREPARATION Physiotherapy MCQs -1

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.