Alt Tag for Image Spinner

MCQ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-3

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | REHABILITAION CONDITIONS

21.➤➤ In case of hip pathology walking stick is provided on the __
a. same side
b. opposite side
c. both the side
d. any side

22.➤➤ A person with left hip pain is found to have limb length shortening on the affected
side,
a. Foot wear compensation should be provided on the affected side.
b. Foot wear compensation should be provided on the affected side with 1”deficit
c. Foot wear compensation should be provided on the affected side with ½”deficit.
d. No foot wear compensation should be provided.

23.➤➤ Percentage of permanent physical impairment in case of unilateral AK amputee
up to 1/3rd of thigh is ____
a. 85%
b. 80%
c. 75%
d. 70%

24.➤➤ A person has got loss of limb ROM 16% and loss of muscle strength 8%.
Percentage of permanent physical impairment is _
a. 22.➤➤6%
b. 24.➤➤0%
c. 54.7%
d. 71.8%

25.➤➤ In AK prosthesis the foot piece is positioned in ____
a. Inset
b. Outset
c. Neutral
d. None of the above

26.➤➤ The foot rotation at heel strike in case of AK amputee is due to __
a. hard plantar flexion bumper
b. misalignment of knee bolt
c. foot outset
d. none of the above

27.➤➤ _ scheme provides financial assistance/loan to the persons with
interest under self employment programme.
a. PMRY
b. DRI Scheme
c. NHFDC
d. SJSY

28.➤➤ Lateral wedging is given to correct __
a. Genu valgus
b. Genu varum
c. Flat foot
d. None of the above

29.➤➤ Single lateral bar KAFO with T-strap is given for correction of _
a. genu valgum
b. genu recurvatum
c. genu varum
d. knee flexion

30.➤➤ Sling seat in a wheel chair can cause __
a. Slouched posture
b. Hip adduction and internal rotation
c. Wind swept deformity
d. Thoracic scoliosis

21-B , 22-C , 23-A , 24-A , 25-A , 26-A , 27-A , 28-B , 29-A , 30-B

MCQ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-1

QUIZ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION PRACTICE MODE-1

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.