Alt Tag for Image Spinner

MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -5

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in “MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs Multiple Choice Questions Quiz and all ELECTRO THERAPY related topics, 

1⧭In a dynamic application of current which type of stimulation is preferable? a. Constant current b. Constant voltage c. Both are preferred d. None of them preferred

2⧭Long duration current can have a pulse duration
a. >1sec
b. >1m sec
c. 100 m sec
d. 1 sec

3⧭Accommodation pulses can stimulate
a. Sensory nerve
b. Motor nerve
c. Muscles
d. All of the above

4⧭Short duration currents have duration of

a. < 1 m sec b. < 1  sec c. < 10 m sec d. < 10  sec

5⧭Pulses of TENS are usually
a. Uniphasic
b. Biphasic
c. Biphasic with even charge
d. Biphasic, even charge with equal or unequal pulse shape in both direction

6⧭A fibers stimulated by
a. High TENS
b. Low TENS
c. Both
d. None of the above

7⧭Non-myelinated fiber is
a. A
b. A
c. A
d. C

8⧭Depolarization of nerve occurs when the current is beyond threshold value about ________.
a. 1 mv
b. 10 mv
c. 100 mv
d. 1 v

9⧭. In a rectangular pulse rheobase current a pulse duration of ______________ can initiate a nerve impulse a. < 1 m sec 31 b. < 0.5 m sec c. < 10 m sec d. < 100 m sec

10⧭Nociceptors are stimulated with a current intensity
a. More than that stimulates sensory nerve
b. More than that stimulate a motor nerve
c. More than that cause tingling
d. Less than that requires to produce a twitch

1-B , 2-B , 3-C , 4-A , 5-D , 6-A , 7-D , 8-B , 9-A , 10-B

QUIZ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION PRACTICE MODE-2

MCQ | ELECTRO THERAPY CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -1

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.