Alt Tag for Image Spinner

MCQ | NEUROLOGICAL CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -2

NEUROLOGICAL CONDITIONS MCQs questions with Answers for Medical preparation and enhance their knowledge and needs to practice MCQs tests- MPT Entrance exam,AIIMS Entrance

  1. 11. Supplemental motor area lesion will result in
    a. Motor apraxia in the absence of motor or sensory impairment
    b. Spastic paralysis contralateral
    c. Flaccid paralysis of ipsilateral
    d. In co-ordination
  2. 12. Decusation of cortico-spinal tract occur at
    a. Spinal cord
    b. Junction of medulla and spinal cord
    c. Above medulla
    d. Pons
  3. 13. Dopamine is synthesized by
    a. Globus pallidum
    b. Substantia nigra
    c. Subthalmaic nucleus
    d. Putamen
  4. 14. Paleocerebellum chiefly concerned with
    a. Information from stretch receptors.
    b. Voluntary function
    c. Involuntary function
    d. Posture
  5. 15. Which somatosensory system possess more discriminative properties
    a. Spinothlamic
    b. Lemniseal
    c. Spinocerebellar
    d. None of the above
  6. 16. Merkel’s disk is for
    a. Touch – pressure
    b. Touch temperature
    c. Two point discrimination
    d. Stereognosis
  7. 17. Meissner’s corpuscle is for
    a. Two point discrimination steriognosis
    b. Touch
    c. Temperature
    d. Pressure
  8. 18. Cortical sensation is mediated by
    a. Primary somato sensory area
    b. Skin receptors
    c. Secondary somato sensory cortex
    d. Secondary somatosensory cortex and posterior multimodal association area
  9. 19. Motor planning and timing is by which lobe of cerebellum
    a. Anterior lobe
    b. Floculonodular
    c. Posterior
    d. All of the above
  10. 20. Ventral spino cerebellar relieves signals from
    a. From lower limb
    b. From upper limb
    c. Trunk
    d. a &b

11-A , 12-B , 13-B , 14-A , 15-C , 16-A , 17-A , 18-D , 19-C , 20-A

250+Neurology MCQs Physiotherapy MCQs MPT Preparation

250+Neurology MCQs Physiotherapy MCQs|MPT Preparation Practice Mode

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.