Alt Tag for Image Spinner

ORTHOPAEDIC MCQ/QUIZ MPT PREPARATION MCQs -5

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | ORTHOPAEDIC CONDITIONS CONDITIONS

  1. 41. Resting position for humeral radial joint is _
    a. semiflexion & supinaton
    b. semiflexion & pronation
    c. extension & supination
    d. extension & pronation
  2. 42. Capsular pattern of limitation of elbow joint is __
    a. limitation of flexion
    b. limitation of flexion more than extension
    c. limitation of extension more than flexion
    d. limitation of extension
  3. 43. Extension of elbow is associated with __
    a. ulnar abduction and forearm pronation
    b. ulnar abduction and supination of forearm
    c. inferior glide of ulna
    d. superior glide of radius
  4. 44. Flexion of elbow is associated with
    a. inferior glide of ulnar and superior glide of radius
    b. superior glide of ulna and inferior glide of radius
    c. ulnar abduction and forearm pronation
    d. radial adduction and forearm pronation
  5. 45. Usually the direction of elbow dislocation is _.
    a. backward
    b. backward and lateral
    c. backward and medial
    d. forward
  6. 46. Following fracture supracondylar of humerus the small distal fracture segment is
    displaced backward. Uncorrected displaced fracture will limit _ movement.
    a. elbow flexion
    b. elbow extension
    c. fore arm rotation
    d. alter carrying angle
  7. 47. Tennis elbow may involve__
    a. common extensors origin characterized by pain during resisted isometric contraction
    b. radio-humeral or superior radio-ulnar joint characterized by pain during joint play
    c. lateral collateral ligament or annular ligament characterized by pain during passive movements, joint play and stress test
    d. all of the above
  8. 48.Typical tennis elbow involves the common extensor muscles. Which muscle is commonly involved?
    a. Extensor carpi radialis longus
    b. Extensor carpi radialis bravis
    c. Brachioradialis
    d. Extensor Indices
  9. 49. VIC following fracture supracondylar of humerus results from____.
    a. injury to brachial artery by the projected sharp proximal segment of humerus
    b. tight plaster
    c. excessive elbow flexion during immobilization
    d. all of the above
  10. 50. Distal articulating surface of radius faces _
    a. Inferiorly
    b. Palmarly & ulnarly
    c. Dorsally & ulnarly
    d. Palmarly & outward

41-C , 42-B , 43-A , 44-A , 45-B , 46-A , 47-D , 48-B , 49-D , 50-B

Physiotherapy QUIZ | ORTHOPAEDIC CONDITIONS MPT PREPARATION PRACTICE MODE

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

1 thought on “ORTHOPAEDIC MCQ/QUIZ MPT PREPARATION MCQs -5”

Leave a Reply

Your email address will not be published.