Alt Tag for Image Spinner

MCQs | BIO MECHANICS CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-5

MPT Preparation MCQs | BIO MECHANICS CONDITIONS is designed to provide practice for students preparing to take the National Physical Therapy Exam MCQs follow physiofitindia Medical preparation and practice MPT Entrance exam, AIIMS Entrance

41.➤➤ Which muscle around the hip is analogous to deltoid
a. Gluteus maximus
b. Gluteus minimus
c. Gluteus medius
d. Iliopsoas

42.➤➤ Apart from hip abductors which other muscles in the hip joint contribute to
stability in bilateral stance
a. Extensors
b. Adductors
c. Rotators
d. Flexors

43.➤➤ For a person who weighs 60 kg how much weight comes on midstance on the
stance limb
a. 40 kg
b. 50 kg
c. 30 kg
d. 55 kg

44.➤➤ Joint reaction force can be reduced to a maximum in case of hip joint pathology
a. If the patients leans to the affected side
b. If the patient leans to the unaffected side
c. If the patient carries a walking stick on the same side of pathology
d. If the patient carries a stick on the opposite side

45.➤➤ The chances of neck of femur fracture is more in
a. Coxa valga
b. Coxa vara
c. Femoral anteversion
d. Femoral retroversion

46.➤➤ Compressive forces in normal walking on knee joint is
a. 2 – 3 times body weight
b. Same as body weight
c. 4 – 5 times body weight
d. None of the above

47.➤➤ 50 of genu varum increases the compressive force on medial meniscus to
a. 25 %
b. 50 %
c. 75 %
d. 10 %

48.➤➤ Extensor retinaculum in the knee joint
a. A part of capsule
b. A part of extensor mechanism
c. A part of quadriceps tendon
d. None

49.➤➤ Which structure contribute to abnormal lateral force on patella
a. TFL
b. IT Band
c. LCL
d. None of the above

50.➤➤ In a flexed knee rotation in either direction stretches which structure
a. PCL
b. ACL
c. MCL
d. LCL

41-B , 42-B , 43-B , 44-D , 45-B , 46-A , 47-B , 48-A , 49-B , 50-B

MCQs | BIO MECHANICS CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-1

QUIZ | BIO MECHANICS CONDITIONS MPT PREPARATION PRACTICE MODE-1

Reference P. P. Mohanty

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.