Alt Tag for Image Spinner

MCQ | NEUROLOGICAL CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -3

NEUROLOGICAL CONDITIONS MCQs questions with Answers for Medical preparation and enhance their knowledge and needs to practice MCQs tests- MPT Entrance exam,AIIMS Entrance

  1. 21. Short term memory is mediated by
    a. Limbic system
    b. Frontal lobe
    c. Hippo campus
    d. Parietal lobe
  2. 22. In two point discrimination the distance between two points in palm is
    a. 5 – 6 mm
    b. 7 – 10 mm
    c. 10- 15 mm
    d. None
  3. 23. Short term memory is mediated by
    a. Limbic system
    b. Frontal lobe
    c. Hippo campus
    d. Parietal lobe
  4. 24. Cortical sensation is mediated by
    a. Primary somato sensory area
    b. Skin receptors
    c. Secondary somato sensory cortex
    d. Secondary somatosensory cortex and posterior multimodal association area
  5. 25. Patients with spinocerebellar tract lesion will lack
    a. Ipsilateral upper limb control
    b. Ipsilateral upper limb and trunk control
    c. Ipsilateral lower limb & trunk control
    d. Contralateral upper limb and lower limb control.
  6. 26. Anterior cerebral artery lesion will result in
    a. Ipsilateral lower limb sensory loss
    b. Ipsilateral upper limb sensory loss
    c. Contralateral lower limb sensory loss
    d. Both upper limb and lower limb sensory loss
  7. 27. Middle cerebral artery lesion will result in
    a. Ipsilateral sensory loss of whole trunk
    b. Contralateral sensory loss of upper limb, lower limb and face
    c. Contralateral sensory loss of upper limb.
    d. None
  8. 28. Patients with subcortical lesion will have
    a. Loss of sensation of upper limb contralateral
    b. Loss of sensation of upper limb & lower limb contralateral
    c. Loss of sensation upper limb, lower limb & face contralateral
    d. Loss of sensation of upper limb, lower limb, trunk & face
  9. 29. Parietal lobe lesion exhibit
    a. Lack of sensory motor integration
    b. Inability to interpret meaningful sensory information
    c. Both a & b.
    d. None
  10. 30. Facilitation of extensor tone against gravity is by
    a. Vestibulo spinal tract
    b. Rubro spinal tract
    c. Reticulo spinal tract
    d. Corticospinal tract

21-B , 22-B , 23-B , 24-D , 25-B , 26-C , 27-B , 28-C , 29-A , 30-A

250+Neurology MCQs Physiotherapy MCQs MPT Preparation

250+Neurology MCQs Physiotherapy MCQs|MPT Preparation Practice Mode

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.