Alt Tag for Image Spinner

MCQ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-5

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | REHABILITAION CONDITIONS

41.➤➤ Jaipur foot may not be appropriate for BK amputees with __.
a. long stump
b. medium stump
c. short stump
d. knee disarticulation

42.➤➤ Salesian suspension is used in case of____
a. transtibial prosthesis
b. transfemoral prosthesis
c. symes prosthesis
d. non of the above

43.➤➤ Genu recurvatum gait in case of BK prosthesis is due to _.
a. prosthetic foot inset
b. foot outset
c. anterior displacement of socket
d. posterior displacement of socket

44.➤➤ Genu varum gait deviation during the mid stance phase in BK prosthetic is due to


a. excessive prosthetic foot inset
b. excessive prosthetic foot outset
c. anterior displacement of socket
d. posterior displacement of socket.

45.➤➤ Excessive knee cushion results into __ gait.
a. foot slap following heel strike
b. inadequate knee flexion
c. climbing on heel sensation
d. all of the above

46.➤➤ Transtibial prosthesis with thigh corset is indicated in case of the following
except__.
a. Ideal stump
b. mediolateral knee instability
c. genu recurvatum
d. very short stump

47.➤➤ Socket with soft lining is provided in cases of____.
a. Diabetes
b. Leprosy
c. Bony prominence in the stump
d. All of the above

48.➤➤ Shoe with filler is given for __ amputees.
a. partial foot
b. Syme’s
c. BK
d. AK

49.➤➤ Foot rotation following prosthetic heel strike in AK amputee is due to


a. soft PF bumper
b. knee bolt not properly aligned
c. hard PF bumper
d. prosthetic foot in plantar flexion

50.➤➤ An AK amputee demonstrates lateral trunk bending towards the affected side and
pelvic drop on the prosthetic side during stance phase. The possible causes may be __.
a. Weakness of hip abductors
b. Inadequate socket adduction
c. Distalo-lateral discomfort in the stump
d. All of the above

41-A , 42-B , 43-D , 44-A , 45-D , 46-A , 47-D , 48-A , 49-C , 50-D

MCQ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-1

QUIZ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION PRACTICE MODE-1

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

1 thought on “MCQ | REHABILITAION CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-5”

Leave a Reply

Your email address will not be published.