Alt Tag for Image Spinner

MCQ | NEUROLOGICAL CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs-4

NEUROLOGICAL CONDITIONS MCQs questions with Answers for Medical preparation and enhance their knowledge and needs to practice MCQs tests- MPT Entrance exam,AIIMS Entrance

  1. 31. Motor planning and timing is by which lobe of cerebellum
    a. Anterior lobe
    b. Floculonodular
    c. Posterior
    d. All of the above
  2. 32. Apraxia is a result of lesion in
    a. Frontal lobe
    b. Parietal lobe
    c. Occipital lobe
    d. Internal capsule
  3. 33. Broca’s area is present in
    a. Frontal lobe
    b. Parietal lobe
    c. Occipital lobe
    d. Frontal lobe
  4. 34. ——————nervous system is/are responsible for bladder evacuation
    a. Sympathetic
    b. Parasympathetic
    c. Sympathetic & parasympathetic
    d. Somatic
  5. 35. Deep tendon reflex is exaggerated in lesion
    a. Upper motor neuron
    b. Lower motor neuron
    c. Peripheral nerve injury
    d. None of the above
  6. 36. Clonus is a sign of
    a. Lower motor neuron lesion
    b. Upper motor neuron lesion
    c. Peripheral nerve injury
    d. All of the above.
  7. 37. In two point discrimination the distance between two points in palm is
    a. 5 – 6 mm
    b. 7 – 10 mm
    c. 10- 15 mm
    d. None
  8. 38. Patients with spinocerebellar tract lesion will lack
    a. Ipsilateral upper limb control
    b. Ipsilateral upper limb and trunk control
    c. Ipsilateral lower limb & trunk control
    d. Contralateral upper limb and lower limb control.
  9. 39. Loss of light touch sensation is ——.
    a. Atothiguranethesia
    b. Dysethesia
    c. Anesthesia
    d. Aptopogrosia
  10. 40. Removal of somato-sensory (SII) area leads to —-
    a. Impairment of postural sense
    b. Impairment of perception of shape of object
    c. Impairment of perception of both shape & texture of object
    d. Impairment of perception of texture
  11. 31-C , 32-A , 33-A , 34-B , 35-A , 36-B , 37-B , 38-B , 39-A , 40-C

250+Neurology MCQs Physiotherapy MCQs MPT Preparation

250+Neurology MCQs Physiotherapy MCQs|MPT Preparation Practice Mode

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.