Alt Tag for Image Spinner

MCQ | NEUROLOGICAL CONDITIONS MPT PREPARATION MCQs -5

The questions have been so segregated that they are arranged in various types of quiz corresponding to the various topics in ” MCQs | NEUROLOGICAL CONDITIONS CONDITIONS

  1. Stroking across lateral border of foot elicits —-. Reflex.
    a. Chaddock
    b. Gordon
    c. Oppeneim
    d. Babinski
  2. Facilitation of extensor tone against gravity is by
    a. Vestibulo spinal tract
    b. Rubro spinal tract
    c. Reticulo spinal tract
    d. Corticospinal tract
  3. Meralgia parasthetica occurs in—————— nerve.
    a. Sciatic
    b. Superficial peroneal
    c. Lateral femoral cutaneous
    d. Sural
  4. Decerebrate rigidity refers to
    a. Sustained contraction and posturing of the trunk and limbs in a position of full flexion
    b. Sustained contraction and positioning of the trunk and limbs in a position of full extension
    c. Sustained contraction and posturing of the trunk and the lower limbs in extension and the upper limbs in flexion
    d. Strong and sustained contraction of extensors muscles of the neck, trunk and four limbs
  5. Thermanalgesia is
    a. Inability to perceive heat
    b. Inability to perceive sensation of heat and cold
    c. Inability to perceive pain and temperature
    d. None of the above.
  6. Features of diabetic neuropathy
    a. Mild and chronic
    b. b. Affecting both sensory and motor nerve
    c. Lower extremity involvement
    d. b & c
    e. a , b & c
  7. The differentiating feature of diabetes from tabes is ————-.
    a. Pain
    b. Ataxia
    c. Loss of tendon reflex in lower limb
    d. Tender calf
  8. The differentiating feature of poly neuropathy from polio myelitis is
    a. Muscle weakness
    b. Muscle atrophy
    c. No sensory involvement
    d. Symmetrical muscle involvement
  9. Which is not a feature of myasthenia gravis
    a. Muscle weakness
    b. Muscle wasting
    c. Muscle fatigability
    d. Fasciculation
  10. MND involves progressive degeneration of ———————
    a. Anterior horn cells of in the spinal cord
    b. Cells of lower cranial motor nuclei
    c. Neurons of the motor cortex and pyramidal tract
    d. All of the above

41-A , 42-A , 43-C , 44-B , 45-A , 46-E , 47-D , 48-D , 49-B , 50-D

250+Neurology MCQs Physiotherapy MCQs MPT Preparation

250+Neurology MCQs Physiotherapy MCQs|MPT Preparation Practice Mode

Reference P. P. Mohanty PHYSIOTHERAPY SECRETS Multiple Choice Questions

Categories:
Dr .Lalit Choudhary
Hii everyone, I'm Dr Lalit Choudhary PT. Born and brought up in delhi. Practicing as a professional PHYSIOTHERAPIST. As a therapist I love to interact with others and and get myself updated regarding all the social issues which are leading my countrymen to distress themselves. Yes, I agree that Iam a workaholic but my work gives me immense pleasure but there are sometimes when I feel stressed up so to relax myself I travel to new places, meet new people and try to adopt their culture. Most of the time I like to travel hills as it helps me to relax and enjoy our nature beauty. For being a good therapist and to deal with all the difficulties I always prefer to be good listener and have good patience that is what my strength is. I also work as a social worker and the Founder of thesocialphysiofitnessclub and PHYSIO FIT INDIA. In last I just want to say that " I believe that physical therapy is not just a therapy but actually a remedy which not only make you physically fit but also adds happiness, joy and more days to your life." So don't just sit and thought now it's time to stand and work on yourself.

Leave a Reply

Your email address will not be published.